CEVİZ


CEVİZ:

İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.

FAYDALARI:

Demir açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir.Damar sertliğini önler.Enerji sağlar.Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır.Verem mikrobuna karşı korur.Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.Ciğere, mideye kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.

Damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, mantar hastalıklarında etkili, tümör engelleyici ve bağışıklık sistemini koruyucu özellikleri bulunmaktadır. Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler… Karaciğer için de çok faydalıdır.
http://tabiatvesaglik.blogspot.com/2009/06/agiz-kokusuna-mucizevi-cozum.html