Belki duymuşsunuzdur " Ye baklayı at taklayı "
demişlerdir büyüklerimiz. Tabii bu konuda haklılar da. Burada baklanın
faydalarından kısa bilgiler vereceğiz.
Baklanın Faydaları
- Bakla hazmı kolaylaştırır.
- Bakla kabuğu cilde sürülürse lekeleri giderir, tüyleri
inceltir ve zayıflatır ayrıca bakla cilde parlaklık verir.
- Bakla idrar yollarını temizler.
- Bakla böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı
olur.
- Bakla göğüs hastalıklarına ve öksürüğe iyi gelir.
- Bakla uykusuzluğa iyi gelir.
Baklanın Tüketmeniz İçin 10 Geçerli Neden
Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin
olan bakla, sofralarımıza lezzet, sağlığımıza sağlık katıyor.
Bakla, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içerir. A, B, C ve B2 vitaminleri içermesinin yanı
sıra idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Baklanın faydalarını
sıralayacak olursak;
Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır.
Doğal depamin kaynağıdır.
Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar.
Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kötü kolestrolü düşürmeye yardımcıdır.
Kırmızı et tüketmesi tavsiye edilmeyen kişiler tarafından
protein açısından zengin olması bakımından bu açığın kapatılmasında etkili bir
besin öğesidir.
İdrar yollarını temizlemeye yardımcıdır.
Kalp dostudur.
İçerdiği yüksek nişasta oranı, kan şekeri yükseltebilir.
Şeker hastalarına ölçülü tüketmelerini öneriyoruz.