Hafıza Kaybı

Yaş ilerledikçe vücutta beyin hücrelerinin ihtiyaç duyduğu kimyasalların üretimi azalır ve böylelikle hafızada kayıtlı blgilerin hatırlanması zorlaşır. Yapılan araştırmalara göre E vitamni, magnezyum ve diğerbesin öğelerinin yeterli miktarda tüketimi, bu sorunların ortaya çıkmasını geciktirerek hafıza kaybını önlemektedir. Araştırmacıların üzerinde durduu bir diğer konuda antioksidan bakımından zengin gıdaların beyin fonksiyonlarının ileri yaşlarda bile sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor.

Hafızına kaybını engeleyici ek gıdalar mango, incir, kırmızı pancar, biber, karalahana, ıspanak, lahana, tere, ceviz, ay çekirdeği, tam buğday, darı, somon, karides, ringa balığı, istridye, yumurta, maydonoz, zerdeçal, arnavut biberi, gingko biloba, buğday tohumu, zeytinyağı.