ELMA SUYU
Günde iki bardak taze sıkılmış elma suyu içmek, içeriğinde
bulunan antioksidanlar sayesinde kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 40
oranında azaltıyor.
SARIMSAK
İçeriğinde bulunan güçlü sülfür
bileşenleri sayesinde günde iki defa çiğ ya da pişmiş şekilde tüketildiğinde
mide kanserine yakalanma riskini düşürüyor.
TATLI PATATES
Geleceğin portakalı olarak kabul edilen tatlı patates, içeriğinde
bulunan beta karoten sayesinde cilt ve ağız kanserini önlemeye yardımcı
oluyor.
KARPUZ
Yüksek oranda likopen içeren bu tatlı yaz meyvesi
cildin doğal SPF’sinin korunmasına yardımcı oluyor. Ayrıca kanserle mücadeleye
destek oluyor.
ALABALIK
Omega-3 ve D vitamini bakımından oldukça
zengin olan alabalık haftada üç defa tüketildiğinde meme kanserine yakalanma
riskini düşürüyor.
MANDALİNA
İçeriğinde bulunan bileşenlerin
kanser hücreleriyle savaştığı biliniyor. Fakat mandalinanın kabuklarında bu
bileşenlerden daha fazla bulunduğu için kabuklarını rende şeklinde çorbaların ya
da tatlıların üzerinde kullanabilirsiniz.
NOHUT
Yazın da humus
yemeye devam etmelisiniz. Nohut, bezelye ve mercimeğin içinde bulunan
polifenoller tümörlerin büyümesini yavaşlatıyor.
ZERDEÇAL
Yapılan
laboratuvar testlerinde zerdeçalın kanser hücrelerini yok ettiği görüldü. Ayrıca
fareler üzerinde yapılan bir araştırmada zerdeçalın meme kanserinin yayılmasını
önlediği saptandı.
TAHILLI EKMEK
Lif bakımından zengin olan
tahıllı ekmek, bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 25 oranında düşürüyor.
Günde 25 gram tahıllı ekmek tüketmek ise meme kanserine yakalanma riskini yüzde
40 azaltıyor.