KOCAKARI İLAÇLARI NE KADAR FAYDALI

Karanfilin stresi azaltmada çok yardımı olduğu bilinen bir gerçek. İçindeki yağda doğal ağrı kesici özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda karanfil cilde uygulandığında sirkülasyonu artırıyor, kasları gevşetiyor.


Güneşlendikten sonra sürülen losyonlar, her tatilcinin bavulunda mutlaka bulunur. Ancak bazıları sirkenin de en az bu kadar etkili olduğunu düşünüyor. Sirke saf ya da solüsyon halinde kullanıldığında, güneşten kaynaklanan yanma hissini azaltıyor.


Zeytinyağı, kulak iltihabına iyi gelir. Kulak zarının iltihaplandığı, hava basıncının her iki tarafta dengelenmesini sağlayan tüpün mukus yüzünden bloke edildiği durumlarda, zeytinyağı kullanılarak iltihaplanan kulak zarının oluşturduğu ağrı azalır.


Tam yağlı süt içmek, uçuk sebebiyle oluşan kabarıklıkların tedavisinde kullanılabiliyor. Aslında uçuklara herpes simplex adlı bir virüs sebep oluyor ve bu virüsün bir tedavisi yok. Ancak sütün içinde bulunan monocaprin adlı madde sayesinde, uçuğa sebep olan virüsün aktivitesi azalıyor.


Reçetesiz satılan pek çok ilaca kıyasla bal, çocukların öksürüklerini kesmekte daha etkili. Penn State College of Medicine’in yaptığı bir araştırmaya göre, ufak dozda bal kullanmak gece öksürüklerinin şiddetini ve sıklığını azaltan bir etkiye sahip. Üstelik bu konuda, hemen hemen her öksürük şurubunda kullanılan Dextromethorphan adlı maddeden de daha etkili.
Tavuksuyuna çorbanın soğuk algınlığına iyi geldiği ve hemen hemen her hastalığı hafiflettiği söylenir. Ancak araştırmalara göre bu çorba beyaz kan hücrelerinin aktivitelerini azaltabiliyor. Bu da soğuk algınlığının yaygın semptomlarından biri olan solunum problemlerini artırıyor.