GİNSENG'İN FAYDALARI

Ginseng Nedir
Geçmişi çok eskilere dayanan Ginseng, Asya ve Amerika tarafından binlerce yıl öncesinden bilinmekte ve bu ülkelerin kültürleri tarafından çeşitli rahatsızlıklar üzerinde sık sık kullanılmaktadır. Görüntüsü ile tıpkı bir insanı andıran Ginseng, bu sebepten ötürü “insan bitkisi” olarak da isimlendirilmektedir. Oldukça fazla bir çeşide sahip olan Ginseng’in sağlık problemlerinin üstesinden gelmek için sadece kök kısmı kullanılmaktadır. Bu şifalı bitkinin sağlığa olan yararlarını öğrenmek için lütfen yazımızı okumaya devam edin.
Ginsengin Faydaları
Bir kaç ay düzenli olarak kullanılan Ginseng, insan sağlığına oldukça faydalı olmaktadır. Bu bitki tam bir güçlü takviyedir. Ginseng böbrek üstü bezlerini destekler. Vücudun enerji düzeyini yükseltip, atletik performansını arttıran Ginseng aynı zamanda vücudun zayıflarla mücadele etmesini sağlar ve adeta vücutta tonik görevi görür.

Ginseng, zihinsel ve fiziksel strese bağlı hastalıkların görülmesini azaltır. Konsantrasyon eksikliğini giderir. Kronik anksiyete, yorgunluğa iyi gelmektedir.

Bağışıklık sistemini iyileştirir. Sonbahar ve kış aylarında grip olma riskini azaltır. Kolesterolü azaltır. Kanser gelişimini önler. Bronşit, astım ve dolaşım problemlerinin tedavisine faydalıdır.

Prostat, mide, böbrek, karaciğer, kalın bağırsak, beyin ve akciğer kanserlerine karşı olumlu etki gösterir. kandaki kortizol hormonu düzeylerini düşürür. Cinsel performansı arttırır. Ginseng bitkisi cinsel performansı artırıcı doğal bir destek olarak da kullanılmaktadır.